koně na pastvině

Petra Beránková – výcvik koně pro radost z jezdectví

Klinika s Jeffem Sandersem

Klinika s Jeffem Sandersem

Jak popsat úžasnou kliniku kterou vedl Jeff Sanders [1] na Ranči Bystrá? Nejsem žádný zkušený jezdec u krav, ale zkusím to 😁.

Krásná a korektní jezdecká práce nejen u krav. Když využití drezurních „cviků“ má velmi praktický smysl. Viz Jeffa velký bílý teplokrevník tančící úplně lehce mezi krávami.

Aneb překrokem za krávou, otočit se ní rollbackem, pak dovnitř plec… a 😅 uff, ono to funguje. Kůň je lépe připravený do obratu a jste schopni lépe manipulovat s prostorem krávy, aby dělala co chcete a nikam zbytečně neprchala. Práce s dobytkem má být v klidu, bez stresu a tlaku.

Flash, který měl v poslední době tendenci být trochu zbrklý a za kravami se vrhat, se krásně uklidnil a soustředil na mě. Další velká nová zkušenost, bylo ježdění na two reins, na které je Jeff Sanders specialista. S pákou začíná jak Flash, tak Comet Lucky @matyska13. Ale o tom zase jindy 😉.

Další náhledy fotek jsou k nalezení v albu u Freda. Pěkně upravené obrázky vyvolané z RAWu, hodné publikování zde, budou brzy následovat.



Uveřejněno

v

od

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *